marți, septembrie 01, 2009

Demonstratie de libertate - We Are Change Londra

In cel mai securizat, reglementat si monitorizat punct al lumii vestice - Londra - tipii de la We Are Change forteaza mana autoritatilor cu multa inteligenta si umor si reusesc sa smulga cateva ore de exprimare libera. Impresionant. Memorabil. Un izvor de inspiratie.


Un comentariu:

Anonim spunea...

O tara in care se poate sa spui ce vrei, prin megafon, 20 de minute, pe o proprietate privata a unor capitalisti feroce, si sa nu patesti nimic concret, o tara in care se poate... inca. Pana cand?

Ne indreptam inevitabil spre o lume in care uniformitatea va fi general acceptata si orice parere nu e a unui idiot mediocru, fie ea falsa sau nu, va fi privita cu suspiciune. Nu cred insa ca aceasta realitate e produsul unei conspiratii de orice fel, ci cred ca este din pacate o tragica fatalitate a societatii umane datorita naturii insasi fiintei umane. Odata ce societatea umana atinge un anumit nivel tehnologic, caracteristicile firesti ale omului ii vor deveni cel mai aprig dusman siesi.

Autonomia sufleteasca sau intelectuala, diferenta, va fi din pacate o chestiune pusa su tacere, vom avea parte de o existenta uitata, in tacere, sau vom fi perceputi drept un pericol.

Nu ma refer aici la atentatele de la 11 Septembrie, intrucat nu ma privesc. Imi permit sa nu am nici o parere asupra lor si sa nu ma intereseze macar chestiunea.

ma refer aici la lucruri mult mai concrete, din Romania.